Доставка и плащане

Банков превод:
 

 • Заплащането на дължимата цена на стоката от клиента или от трето лице от негово име, става предварително по банков път на сметка:
Фирма: ФРАКТАЛ БИСЕР МИТКОВ ЕТ
IBAN: BG64RZBB91551001485799
BIC: RZBBBGSF
Банка: РАЙФАЙЗЕН БАНК АД
Относно: Номер на поръчката, който номер, ще получите след потвърждаване на поръчката или по номер на Проформа фактура.
 • Плащането се извършва предварително.
 • Продуктите, които Купувачът е закупил чрез Сайта ще бъдат доставени за сметка на Купувача чрез куриерска фирма на посочен от Купувача адрес.Стойността на доставката на продукта/продуктите зависи от разположението на населеното място, в посочения от Купувача адрес и от теглото на продукта/общото тегло на продуктите. Информация за характеристиките на продуктите Купувачите могат да открият в описанието на всеки продукт в Сайта.Всички транспортни разходи за доставка на стоките са за сметка на Купувача.

 • След като направите плащане, изчакайте оператор да се свърже с Вас, за потвърждение на поръчката и уточняване на детайлите по получаването й.
  • Заявките, подадени чрез онлайн магазина https://benjaminpaints.com , се обслужват за 48 часа или при възможност в рамките на деня, в който са подадени.
  • Поръчки направени през събота и неделя или национални почивни дни се обслужват през първия работен ден след тях.

Чрез дебитна/кредитна банкова карта:
 

 
Условия за плащане с банкови карти

1.Видове карти, които приемаме:
 
 • Уважаеми клиенти ние приемаме плащане чрез следните банкови карти: MasterCard, MasterCard Electronic, Maestro, Visa, Visa Electron, V PAY.
 • Моля, обърнете внимание, че Вашата V PAY или MasterCard Electronic карта ще се приеме само, ако е регистрирана за участие в схемите за онлайн автентикация Verified by Visa или MasterCard SecureCode.
 • Моля проверете също така, дали Вашата карта е отворена от Вашият издател за транзакции в Интернет.
 • При плащане с Вашата кредитна или дебитна карта, сумата ще се начисли след като потвърдите плащането.

Максималната сума за транзакция е 10 000лв. Валутата на плащанията с кредитна / дебитна карта е български левове (BGN). Всякa цена на продукт в този сайт е в български левове (BGN). Ако валутата по сметката на картодържателя не е в български лева, то сумата на плащането ще бъде изчислена по съответния за деня валутен курс на организацията издала картата.

Общата стойност на поръчката ви е сумата на всички поръчани продукти с вкл ДДС /или без ДДС ако е упоменато/, без такса за доставка. Таксата за доставка, ако има такава, се заплаща отделно на куриерска фирма при получаване. Условията ни за доставка са за територията на Рeпублика България. На клиентите ни от чужбина препоръчваме да проверят изисквания относно мита, квоти, ограничения за внос на определени продукти или други изисквания на местното законодателство.


2. Описание на процедурата за извършване на онлайн плащане с банкова карта:

За да извършите плащане с банкова карта е необходимо да следвате следните стъпки:
 1. Избирате продукт/и и отбелязвате желаното количество.
 2. Запознавате се с условията за доставка.
 3. Отбелязвате начин на плащане: чрез кредитна/дебитна карта.
 4. Натиснете бутон „Към 3-та стъпка :Въвеждане на лични данни за поръчка.” След като вече имате регистрация част от данните ще бъдат автоматично заредени. Натиснете бутон „Изпращане на поръчката”.
 5. На посочен от Вас имейл ще получите потвърждението на поръчката.
 6. Наш представител ще се свърже с Вас, за да потвърди наличността на избраните продукти , начин и срок на доставка и адрес за получаване.
 7. След като сте получили нашето потвърждение може да преминете към плащане с Вашата карта, това става като влезте в личното си меню с потребителското име и парола.
 8. От меню „Поръчки” избирате коя поръчка ще платите /в случай, че има повече от една/ като натиснете бутона ”Плащане с карта”. В случай, че не виждате такъв активен бутон и поръчката Ви е със статус „чака” моля да се свържете с нас на телефон 0700 11 770 на цената на един градски разговор.
 9. При натискане на бутона ”Плащане с карта” се отваря платежна страница на обслужващата ни банка /Райфайзен Банк/, където въвеждате данните на Вашата карта: номер, дата на валидност, три цифрен код за сигурност, име на картодържателя, адрес и пощенски код. Ако сте регистрирани в схемите за автентикация Verified by Visa или MasterCard SecureCode се отваря автентикационна страница на вашата банка издател, където въвеждате паролата си за автентикация.
 10. Сумата и валутата на плащането се зареждат автоматично.
 11. Потвърждавате Вашето плащане.
 12. На екрана ще видите транзакционна бележка, която е желателно да отпечатате. Същата ще се съхранява в личното Ви меню към направената поръчка за срок минимум 12 месеца.


3. Защита на картовите данни при плащането с банкови карти:
 • Уважаеми клиенти през целия процес на проверка за автентичност персоналът на Фрактал Бисер Митков ЕТ няма достъп до картовите и автентификационните данни, които въвеждате за Вашата карта.
 • За да ви предпазим от злоупотреба при плащане с Вашата Visa или MasterCard карта, ние прилагаме най-добрите практики препоръчани от международните картови организации:
 1. Сигурността при въвеждане и пренос на картовите данни се осигурява чрез използване на SSL протокол за криптиране на връзката между нашия сървър и платежната страница на обслужващата ни банка.
 2. Автентичността на Вашата карта се проверява чрез въвеждането на код за сигурност (CVV2).
 3. В допълнение, за идентифицирането Ви като картодържател, платежният сървър за електронна търговия на обслужващата ни банка поддържа схемите за автентификация на международните картови организации - Verified by VISA и MasterCard SecureCode, в случай, че сте регистрирани да ги използвате.
 • Всички данни, които въвеждате във връзка с Вашата поръчка са защитени според изисканията на Закона за защита на личните данни. Фирма ФРАКТАЛ Бисер Митков ЕТ  е Администратор на лични данни съгласно удостоверение № ......,,,,.....,,,,,......., издадено от Комисията за защита на личните данни.

4. Онлайн Гаранция: 

 

Рекламация и отказ от договор за продажба от разстояние:

1. При получаването на стоката ПОЛЗВАТЕЛЯТ/ПОЛУЧАТЕЛЯТ е длъжен незабавно да я прегледа и в случай, че констатира видими недостатъци като: нарушена цялост на опаковката, козметични транспортни дефекти, липса на придружаващи аксесоари, липса на придружаващи документи, които и да са от изискваните от българското законодателство, незабавно да информира лицето, извършващо доставката.
2. В случай, че са налични дефекти или установени липси в окомплектовката в присъствие на куриера или лицето, извършващо доставката, се съставя констативен протокол като ПОЛЗВАТЕЛЯТ/ПОЛУЧАТЕЛЯТ отказва да получи пратката. На следния имейл адрес: fractalis@abv.bg  или във формата за контакти ПОЛЗВАТЕЛЯТ изпраща снимки на дефектите на уреда, заснета транспортната опаковка от всичките й страни и предявява претенции за рекламация в писмен вид.
3. В случай, че ПОЛЗВАТЕЛЯТ/ПОЛУЧАТЕЛЯТ не направи оглед на получената стока и не предяви незабавни претенции, стоката се смята за одобрена и потребителят губи право да претендира на по-късен етап.
4. В случай, че ПОЛЗВАТЕЛЯТ е избрал по собствено желание куриерска фирма, с която ТЪРГОВЕЦЪТ няма договорни отношения за доставка на своята поръчка, или е възложил на такава връщане на стоката обратно към ТЪРГОВЕЦА, рискът от загуба или повреда на стоката е изцяло за сметка на ПОЛЗВАТЕЛЯ съгласно чл.103 ал.2 от ЗЗП. ПОЛЗВАТЕЛЯТ отправя претенции към избрания от него превозвач.

6. ПОЛЗВАТЕЛЯТ информира писмено ТЪРГОВЕЦА за решението си да се откаже от договора за продажба  преди изтичането на 14-дневния срок по чл.50 от ЗЗП, а ТЪРГОВЕЦЪТ изпраща на ПОЛЗВАТЕЛЯ незабавно потвърждение на получено заявление за отказ от договор за продажба.
7. ПОЛЗВАТЕЛЯТ връща стоката на ТЪРГОВЕЦА в 14-дневен срок от предявяване на претенцията и заплаща транспортните разходи за връщане на стоката по чл.55 ал.2 от ЗЗП. Крайният срок за връщане на стоката обратно на ТЪРГОВЕЦА е преди изтичането на 14-дневния срок.
10.ТЪРГОВЕЦЪТ не възстановява разходи за доставка, ако ПОЛЗВАТЕЛЯТ доброволно е избрал различен доставчик от предлаганите от ТЪРГОВЕЦА, с които има договорни отношения.
11. В случай на обстоятелствата, посочени в т.1, 2 и 3, както пагуба или загуба на стоката, ТЪРГОВЕЦЪТ не възстановява заплатената сума за стоката и всички свързани с нея разходи.

12. В случай, че плащането е направено с банкова карта, Възстановяването на суми става, чрез нареждане на обратна операция по картата с която е направено плащането в срок от 14 дни.

 


При възникване на спор всеки потребител има правото да се обърне към органите за алтернативно решаване на спорове /АРС/.
Списък на органите, признати за органи за алтернативно решаване на спорове между потребители и търговци на територията на Република България.


Списък на всички органи за алтернативно решаване на спорове, нотифицирани от държавите-членки е достъпен на Електронната платформа за онлайн решаване на спорове на Европейската комисия на следния линк:https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show.

Европейски комисия: http://ec.europa.eu/

 
5. Контакти при възникнали въпроси във връзка с плащания с банкови карти:

 • За всякакви въпроси свързани с плащания чрез банкови карти можете да се свъжете с представител на Фрактал Бисер Митков ЕТ на следните координати:
 • Адрес: Гр. Варна, 
 • Тел: 052/614-663 , 0888/276026  от понеделник до петък, 9:30ч-18:00ч.
 • e-mail: office@benjaminpaints.com